Ce trebuie sa stii despre detectoarele de gaze?

Este obligatorie montarea detectoarelor de gaze?

În prezent, sunt în vigoare dispozițiile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul ANRE nr. 5/2009: „Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puţin 2% metan (CH4) în aer. Montarea detectorului automat de gaze este obligatorie doar în situația în care operatorul economici autorizat ANRE constată, în urma verificării sau a reviziei tehnice a instalației de utilizare, că nu sunt îndeplinite condițiile tehnice de funcționare în siguranță a instalației de utilizare a gazelor naturale.

Proprietarul este raspunzator

Intretinerea, exploatarea si repararea instalatiilor de utilizare a gazelor naturale revine clientului final, avand in vedere ca instalatia de gaze este proprietatea acestuia. Titularul contractului de furnizare a gazelor naturale (indiferent ca este PF sau asociatie de proprietari), raspunde pentru buna functionare a instalatiei de utilizare a gazelor naturale.

Unde se monteaza detectoarele de gaz?

Detectorul de gaz se monteaza in camerele cu aparate consumatoare de gaze naturale la 30 de cm de tavan (in jos, pe perete) sau la cca. 150 cm distanta (in sus, stanga sau dreapta) de aparatul care foloseste instalatia de gaze.

Asa cum am mai amintit, montarea acestora este obligatorie in toate spatiile consumatoare de combustibili gazosi si care sunt inchise cu geamuri securizate sau termopan.

Montare detector gaze wireless

Va propunem un sistem modern si inovativ pentru instalarea detectorului de gaze naturale – detectorul de gaze wireless.

Ce trebuie sa stii despre detectoarele de gaze? La fiecare electrovalva se conecteaza un receiver care primeste semnalul de la senzori. Acesta trebuie alimentat la o sursa de curent permanenta.

Ce trebuie sa stii despre detectoarele de gaze? In fiecare apartament cu geam termopan la bucatarie se monteaza cate un senzor wireless. Acesta se conecteaza la o priza si se pozeaza pe perete, fara sa fie nevoie de sparturi in pereti.

Ce trebuie sa stii despre detectoarele de gaze? In momentul in care se detecteaza pierderi de gaze, senzorul emite un semnal catre reciever. Acest receiver capteaza semnaul si apoi transmite un impuls catre electrovalva, care face sistarea furnizarii cu gaze.

De ce sa instalezi un detector de gaze?

Consecintele unei scurgeri de gaze in locuinta pot fi dezastruoase, iar in fiecare an se intampla accidente cauzate de utilizarea necorespunzatoare a instalatiei de gaze naturale; aceste accidente ar putea fi evitate daca se opteaza pentru instalarea unui detector de gaze. Gazul metan este una dintre cele mai raspandite surse de energie utilizate in locuintele oamenilor pentru diverse scopuri: gatit, incalzit, etc.

Montare unui detector gaze se poate realiza pentru asociatii de proprietari dar si pentru instalatii individuale de utilizare. Mai multe detalii si preturi gasiti pe site-ul nostru: http://www.energoinstalgaze.ro/