SISTEM PREVENTIE SCURGERI GAZE

Societatea noastra este autorizata ANRE, agreata Distrigaz Sud Retele si va sta la dispozitie cu personal autorizat si special instruit pentru montarea sistemelor de preventie a scurgerilor de gazedetector-gaze-senzor-gaz

PRETURI ASOCIATII

ASOCIATII DE PROPRIETARI

497 lei/apartament* incluzand:

» Detector wireless gaz metan marca Seitron – Segugio
» Receiver captare semnal wireless marca Seitron – se monteaza un receiver la 12 detectoare gaz
» Electrovalva inchidere automata gaz in caz de avarie marca Madas – montata
       pe instalatia comuna a blocului – diametru maxim de 11/2”
» Manopera de lucru
» Materialele auxiliare si consumabile
» Transport si TVA

* Pentru un numai mai mare de 50 de apartamente se acorda reduceri de pret. Va rugam sa ne contactati pentru ofertele speciale.
* Oferta este valabila pentru un numar de min 20 apartamente/scara. In cazul in care sunt mai putin de 20 de apartamente la care se monteaza acest sistem, costul va creste in functie de necesarul de receivere.
* Plata tuturor echipamentelor se va face prin asociatie, cu posibilitatea de achitare in 3 rate lunare egale, cu scadenta primei rate la 30 zile de la prima programare

AVANTAJELE SISTEMULUI WIRELESS

» Se evita strapungerea planseelor casei scarii pentru a trece cu cablul electric;
» Se evita spargerea peretilor de pe casa scarii catre apartamente pana in bucatarii pentru legarea senzorului de gaze;
» Se evita costul cu obtinerea avizului MLPAT pentru spargerea planseelor.

DETALII PRODUSE

» Electrovalva este marca Madas, productie Italia, are garantie 2 ani si o durata de viata de 5 ani.
» Detectorul de gaz este wireless marca Seitron, productie Italia si are o garantie de 2 ani. Durata de viata a intregului detector este de 15 ani, a senzorului care capteaza gazul metan este de 5 ani iar dupa aceasta perioada se inlocuieste DOAR senzorul intern. Astfel, costurile de intretinere pe termen lung sunt minime, nu va mai fi necesara schimbarea intregului detector.

PRINCIPIUL DE MONTARE SI FUNCTIONARE

» In fiecare apartament cu geam termopan la bucatarie se monteaza cate un senzor wireless prin racordarea la o priza si pozarea acestuia pe perete, fara sa fie nevoie de sparturi in pereti.
» La fiecare grup de 12 apartamente se monteaza un receiver care primeste semnalul de la detectoarele montate in apartamente. Acesta trebuie alimentat la o sursa de curent 220V permanenta.
» Pe instalatia comuna de gaze, la inelul de distributie, se monteaza o electrovalva.
» In momentul in care se detecteaza pierderi de gaze, senzorul emite un semnal catre receiver care il capteaza si apoi transmite un impuls catre electrovalva, care face sistarea furnizarii cu gaze.
» Alimentarea cu sursa de curent de 220V va fi asigurata de catre Asociatie.PRETURI INSTALATII INDIVIDUALE

INSTALATII INDIVIDUALE

Costul pentru instalatii individuale este de 450 lei pt electrovalva 3/4" + 1 senzor detectare pierderi de gaze, marca Sicurgas clasa Premium, provenienta Italia cu o garantie de 24 de luni si durata medie de viata de 7 ani.

Costul include echipamentul complet format din electrovalva si senzor detectare pierderi gaz metan, materialele auxiliare si consumabile, manopera de lucru, transport si TVA.
Raspuns oficial ANRE cu privire la obligativitatea montarii electrovalvelor si detectoarelor de gaz
Raspuns oficial ANRE cu privire la obligativitatea
montarii electrovalvelor si detectoarelor de gaz

SFATURI UTILE

»Verificarea eventualelor scapari de gaze naturale pe care o puteti face dvs. se face prin mirosire si cu spuma de sapun cu apa. 

»Verificarea cu flacara a instalatiilor de gaze naturale prezinta pericol de explozie si incendiu!

»Dormitul în încaperi cu focul aprins sau în încaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum, prezinta pericol de moarte. 

»Stingerea focului se face prin închiderea robinetului de siguranta, existent înaintea racordului flexibil; dupa stingerea flacarii se închide si robinetul de manevra. 

»Daca suspectati scapari de gaze, sunati de urgenta la  Distrigaz Sud - 021.9281

RECOMANDARE ANRE

Incepand cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.). 
Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii Avand in vedere urmarile deosebit de grave ale accidentelor din sectorul gazelor naturale, cu repercusiuni negative atat asupra securitatii si integritatii persoanelor cat si a bunurilor, instituirea masurii montarii detectoarelor de gaze naturale este perfect justificata. 

Chiar daca nu indepliniti conditiile tehnice pentru montare, ANRE recomanda tuturor consumatorilor instalarea detectoarelor de gaze naturale

CUM FUNCTIONEAZA

Conform legislatiei in vigoare NTPEE/2008, incaperile in care sunt montate aparate de utilizare a gazelor naturale si care au montate geamuri termopan sau securizate cu o grosime mai mare de 4 mm, trebuie sa fie prevazute obligatoriu cu aceste sisteme de prevenire.

Sistemul este alcatuit dintr-un Detector sau Senzor care se monteaza pe perete in incaperea in care se afla aparatul consumator de gaze. Acesta detecteaza eventualele scapari de gaze semnaland optic si acustic aparitia vreunei probleme. Daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor se transmite un semnal catre electrovalva montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei (cat mai aproape de contorul de gaze) si astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei. Dupa ce se rezolva problema aparuta pe instalatie, electrovalva se rearmeaza manual iar instalatia va functiona la parametri normali.