Verificarea instalatiei de gaze

Verificarea instalatiei de gaze este o activitate prin care trece orice locuinta indiferent daca vorbim de un apartament sau o casa si in orice locatie s-ar afla aceasta.

Este util sa va informam ca in Romania, ca si in cazul reviziei instalatiilor de gaze, este obligatorie verificarea instalatiei de gaze iar aceasta activitate este responsabilitatea clientilor. Prin urmare este datoria fiecarui cetatean sa se preocupe de monitorizarea procesului de verificare a instalatiei de gaze. Trebuie sa stim ca scadenta, perioada la care este obligatorie verificarea instalatiei de gaze, este de 2 ani, mult mai redusa decat in cazul reviziei tehnice periodice (care se efectueaza o data la 10 ani).


Cele mai des intalnite probleme cu care ne confruntam sunt urmatoarele:

verificarea instalatiei de gaze Abonatii uita efectiv sa sune o echipa pentru verificarea instaltiei de gaze;

verificarea instalatiei de gaze Abonatii confunda terminologia, revizia tehnica cu activitatea de verificare a instalatiei de gaze, nefiind specialisti in domeniu nu este nimic de condamnat;

verificarea instalatiei de gaze Multi abonati considera ca revizia tehnica este doar scriptica nefiind de fapt o activitate relevanta sau importanta pentru siguranta loc;

Asadar verificarea instalatiei de gaze se realizeaza o data la 2 ani si este obligatoriu pentru orice abonat la gaze. Cu ceva timp inainte ca data scadenta sa se apropie veti primi o notificare in care veti fi anuntat cu privire la necesitatea realizarii unei verificari la instalatia de gaze.

Consideram necesar a va prezenta pe scurt si baza legala in conformitate cu care se face verificarea inestalatiei de gaze: “normele tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale” NTPEE 2008, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 25 Bis/ 16.04.2005

O intrebare care se aude des din partea abonatilor este “cine poate realiza verificarea instalatiilor de gaze?”. Raspunsul scurt la aceasta intrebare este: orice firma autorizata ANRE. Consumatorii pot apela la Energo Instal pentru verificarea instalatiilor de gaze si se pot programa rapid la numarul de telefon (call center) pus la dispozitie:

verificarea instalatiei de gaze 021.795.11.30


Costurile percepute de Energo Instal pentru verificarea instalatiei de gaze:

verificarea instalatiei de gaze Verificarea Tehnica Periodica obligatorie la fiecare 2 ani: de la 13 lei/apartament

verificarea instalatiei de gaze Revizia Tehnica Periodica obligatorie la fiecare 10 ani: de la 20 lei/apartament

Pentru persoanele fizice ce detin o instalatie separata de gaze costurile pentru verificarea tehnica periodica a instalatiilor de gaze la 2 ani este de 60 lei/punct de ardere (aragaz sau centrala termica) iar pentru revizia tehnica periodica a instalatiilor de gaze la fiecare 10 ani, pretul este de 200 lei/instalatie (maxim 4 puncte de ardere).

Pentru lista completa de preturi pentru asociatii de proprietari si persoane fizice va rugam sa accesati sectiunea VERIFICARI SI REVIZII GAZE.