SISTEM PREVENTIE SCURGERI GAZE

Societatea noastra este autorizata ANRE, agreata Distrigaz Sud Retele si va sta la dispozitie cu personal autorizat si special instruit pentru montarea sistemelor de preventie a scurgerilor de gazeCOMUNICAT ANRE 11.12.2018

MONTAREA DETECTOARELOR AUTOMATE DE GAZE NATURALE

INFORMARE privind montarea detectoarelor automate de gaze naturale
Conform dispozițiilor punctului 8.3. din Normele tehnice pentru proiectarea și executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, a fost instituită, începând cu anul 2008, obligativitatea montării detectoarelor de gaze naturale cu limita inferioară de sensibilitate 2% CH4 (metan) în aer, care acționează asupra robinetului de închidere (electroventil) a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor de utilizare.

COMUNICAT ANRE 11.12.2018
DESCHIDE COMUNICATUL ANRE

PRETURI ASOCIATII

Societatea noastra vine in intampinarea Dvs cu doua variante de sisteme de detectare a pierderilor de gaze formate din electrovalva, reciever si senzori de gaz wireless cu posibilitatea achitarii in rate.

VARIANTA 1 - Echipament marca Seitron
Garantie 3 ani si durata de viata 15 ani (cu senzor intern interschimbabil)
VARIANTA 2 - Echipament marca Inogas
Garantie 3 ani si durata de viata 7 ani
detector-gaze-senzor-gaz

Preturi:
» Detector gaz metan functionare wireless marca Seitron – 399 lei/apart – se monteaza in fiecare apartament
» Detector gaz metan functionare wireless marca Seitron - parti comune – 399 lei/buc – se monteaza pe casa scarii, pentru portiunea de instalatie comuna
» Reciever captare semnal wireless marca Seitron cu display – 549 lei/buc – 2 buc pe scara. Al doilea reciever are pret promotional de 400 lei/buc.
» Electrovalva inchidere automata gaz in caz de avarie marca Madas diam max 1 ½ ” – 590 lei/buc (montata pe instalatia comuna a blocului sau cate una pe fiecare coloana, in functie de optiunile de montaj)
» Manopera de lucru; materialele auxiliare si consumabile; transport si TVA.

Detalii produse:
» Electrovalva este marca Madas, productie Italia, garantie 2 ani si o durata de viata de 15 ani.
» Detectorul de gaz:
  - marca Seitron wireless, productie Italia si are o garantie de 36 de luni;
  - durata de viata a intregului detector este de 15 ani;
  - durata de viata a senzorului (modulul) care capteaza gazul metan este de 5 ani iar dupa aceasta perioada se inlocuieste DOAR senzorul intern. Astfel, costurile de intretinere pe termen lung sunt minime, nu va mai fi necesara schimbarea intregului detector.
» Reciever-ul este dotat cu afisaj digital pe care apare apartamentul de unde s-a declansat alarma, apartamentul unde este detectorul scos din priza ori unde are avarie. De asemenea, afisajul arata si puterea de semnal pe fiecare detector in parte. Se monteaza un reciever la maxim 10 etaje (in functie de armaturile din cladire)
» Pentru mai multe detalii despre produs, va rugam accesati urmatorul link: http://www.seitron.com/en/segugio-wireless-methane-ddmsm1.html
» Pentru declaratii, instructiuni de utilizare, certificari si aprobari, va rugam accesati pagina Documente Utile: https://www.energoinstalgaze.ro/documente-utile.html

Calculator Pret Seitron

Numar etaje: etaje
Numar apartamente/scara: apartamente
Cost total/apartament: LEI

detector-gaze-senzor-gaz

Preturi:
» Detector gaz metan functionare wireless marca Inogas – 399 lei/apart
» Finder captare semnal wireless marca Inogas – 549 lei/buc se monteaza un finder la fiecare 3 etaje
» Electrovalva inchidere automata gaz (tip normal deschis) in caz de avarie, marca Madas diam max 1 ½ ” – 590 lei/buc (montata pe instalatia comuna a blocului sau cate una pe fiecare coloana, in functie de optiunile de montaj)
» Manopera de lucru; materialele auxiliare si consumabile; transport si TVA sunt incluse.

Finder-ul wireless are urmatoarele caracteristici:
» Afisaj digital;
» Se afiseaza numarul apartamentului unde s-a declansat senzorul;
» Se afiseaza daca un senzor a fost scos din priza si la ce apartament;
» Jurnalul alarmelor;
» Semnalul intre finderi se tranmite wirless, nemaifiind necesara cablarea acestora.

Detectorul de gaz wireless are urmatoarele caracteristici:
» Marca Inogas (produs de Division Gas);
» Garantie de 36 de luni;
» Durata de viata a intregului detector este de 7 ani;
» Modulul de detectare a gazului este marca Figaro SnO2 productie Japonia.
» Pentru declaratii, instructiuni de utilizare, certificari si aprobari, va rugam accesati pagina Documente Utile: https://www.energoinstalgaze.ro/documente-utile.html

Calculator Pret Inogas

Numar etaje:etaje
Numar apartamente/scara:apartamente
Cost total/apartament: LEI
AVANTAJELE SISTEMELOR WIRELESS

» Se evita strapungerea planseelor casei scarii pentru a trece cu cablul electric;
» Se evita spargerea peretilor de pe casa scarii catre apartamente pana in bucatarii pentru legarea senzorului de gaze;
» Se evita costul cu obtinerea avizului MLPAT pentru spargerea planseelor.

ALTE PRECIZARI IMPORTANTE

» Alimentarea cu sursa de curent de 220V va fi asigurata de catre Asociatie.
» Detaliu important: este necesara montarea unui detector pe casa scarii, pozitionat la etajul unde se afla inelul de distributie.
» ANRE recomanda montarea detectoarelor de gaze si in apartamentele debransate de la reteaua comuna de gaze (au contor individual, au sigilata instalatia de gaze, ect) si la care coloana comuna de gaz traverseaza bucataria.


Va rugam sa ne contactati pentru a afla reducerile oferite.
* Plata tuturor echipamentelor se va face prin asociatie, cu posibilitatea achitarii in rate.


PRETURI INSTALATII INDIVIDUALE

INSTALATII INDIVIDUALE

Costul pentru instalatii individuale este de 450 lei pt electrovalva 3/4" + 1 senzor detectare pierderi de gaze, marca Sicurgas clasa Premium, provenienta Italia cu o garantie de 24 de luni si durata medie de viata de 7 ani.

Costul include echipamentul complet format din electrovalva si senzor detectare pierderi gaz metan, materialele auxiliare si consumabile, manopera de lucru, transport si TVA.
Raspuns oficial ANRE cu privire la obligativitatea montarii electrovalvelor si detectoarelor de gaz
Raspuns oficial ANRE cu privire la obligativitatea
montarii electrovalvelor si detectoarelor de gaz

SFATURI UTILE

»Verificarea eventualelor scapari de gaze naturale pe care o puteti face dvs. se face prin mirosire si cu spuma de sapun cu apa. 

»Verificarea cu flacara a instalatiilor de gaze naturale prezinta pericol de explozie si incendiu!

»Dormitul în încaperi cu focul aprins sau în încaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum, prezinta pericol de moarte. 

»Stingerea focului se face prin închiderea robinetului de siguranta, existent înaintea racordului flexibil; dupa stingerea flacarii se închide si robinetul de manevra. 

»Daca suspectati scapari de gaze, sunati de urgenta la  Distrigaz Sud - 021.9281

RECOMANDARE ANRE

Incepand cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.). 
Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii Avand in vedere urmarile deosebit de grave ale accidentelor din sectorul gazelor naturale, cu repercusiuni negative atat asupra securitatii si integritatii persoanelor cat si a bunurilor, instituirea masurii montarii detectoarelor de gaze naturale este perfect justificata. 

Chiar daca nu indepliniti conditiile tehnice pentru montare, ANRE recomanda tuturor consumatorilor instalarea detectoarelor de gaze naturale

CUM FUNCTIONEAZA

Conform legislatiei in vigoare NTPEE/2008, incaperile in care sunt montate aparate de utilizare a gazelor naturale si care au montate geamuri termopan sau securizate cu o grosime mai mare de 4 mm, trebuie sa fie prevazute obligatoriu cu aceste sisteme de prevenire.

Sistemul este alcatuit dintr-un Detector sau Senzor care se monteaza pe perete in incaperea in care se afla aparatul consumator de gaze. Acesta detecteaza eventualele scapari de gaze semnaland optic si acustic aparitia vreunei probleme. Daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor se transmite un semnal catre electrovalva montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei (cat mai aproape de contorul de gaze) si astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei. Dupa ce se rezolva problema aparuta pe instalatie, electrovalva se rearmeaza manual iar instalatia va functiona la parametri normali.