PRETURI PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI

PRETURI PENTRU PERSOANE FIZICE

VERIFICARE TEHNICA PERIODICA
Asociatii de proprietari
REVIZIE TEHNICA PERIODICA
Asociatii de proprietari
VERIFICARE TEHNICA PERIODICA
Instalatii individuale (P.F.)
REVIZIE TEHNICA PERIODICA
Instalatii individuale (P.F.)
Nr. Apartamente Pret/Apartament Nr. Apartamente Pret/Apartament

139 lei

pentru instalatie de gaze cu maxim 3 puncte de ardere

259 lei

per instalatie (in limita a maxim 3 puncte de ardere)

peste 100 19 lei peste 100 29 lei
55 – 100 25 lei 55 – 100 34 lei VTP instalatie gaze + Verificare tehnica centrala termica RTP instalatie gaze + Verificare tehnica centrala termica
33 – 54 29 lei 33 – 54 39 lei

299 lei 319 lei

pentru instalatie de gaze cu maxim 3 puncte de ardere

379 lei 439 lei

per instalatie (in limita a maxim 3 puncte de ardere)

1 – 32 33 lei 1 – 32 43 lei

* Preturile sunt valabile incepand cu 01.07.2019 si au TVA inclus.
* Preturile sunt valabile pentru apartamentele bransate la reteaua comuna de gaze.
* In cazul asociatiilor unde sunt si apartamente debransate de la reteaua comuna de gaze (contor individual, dopat etc) este necesara efectuarea verificarii pentru coloana verticala. Daca pe scara sunt mai putin de 10 apart. in aceasta situatie, verificarea/revizia se va face fara costuri. Daca sunt peste 10 apartamente, se va aplica un cost de 50% fata de pretul pentru celelalte apartamente.


Plata se poate face la predarea actelor de revizie inregistrate la Distrigaz Sud Retele,
la termen de 30 de zile de la predarea actelor.

* TVA inclus
* pretul afisat mai sus este valabil pentru locatiile din Bucuresti. Pentru locatiile din Ilfov costul se majoreaza cu taxa de deplasare de 80 lei.Pentru costurile de verificare si revizie a instalatiilor de gaze apartinand persoanelor juridice, va rugam sa ne transmiteti o solicitare de oferta pe mail precizand numarul punctelor de ardere si metrajul instalatiei.SERVICII ADITIONALE

SERVICII ADITIONALE
Inlocuire/Montare robinet omologat gaz 1/2" 100 lei
Inlocuire/Montare robinet omologat gaz 3/4" 125 lei
Inlocuire/Montare robinet omologat gaz 1" 160 lei
Inlocuire/Montare racord flexibil omologat gaz 1/2" 150 lei

 

DOCUMENTE NECESARE

 • Notificarea privind serviciul necesar care include tipul si debitul aparatelor de consum aflate in evidenta operatorului de sistem. Daca aceasta nu exista, se va prezenta factura de gaz.

 • Proiectul tehnic al instalatiei de gaze. Daca acesta nu exista, se poate solicita o copie de la Distrigaz Sud Retele. In cazul in care la operatorul de sistem nu exista documentatia tehnica, va fi necesar sa se intocmeasca un nou proiect care va duce la costuri suplimentare care se stabilesc in functie de marimea si complexitatea instalatiei.

 • Verificarea ISCIR a centralei termice care sa fie in termen (aceasta este valabila 2 ani) – daca este cazul.

 • Adeverinta cu privire la verificarea si curatarea cosurilor de fum si a canalelor de ventilare cu cel mult 6 luni inainte – daca este cazul.

 • Certificatul de garantie sau procesul verbal de montare a racordului flexibil din care sa reiasa data montajului.

CONDITII CARE TREBUIE INDEPLINITE PENTRU CA REZULTATUL VERIFICARII SA FIE ADMIS:

 • Sa nu existe modificari ale instalatiei de gaze fata de proiectul initial.

 • Sa existe detector de gaze in incaperile cu risc de intoxicari, incendii sau explozii cauzate de scaparile accidentale de gaze (incaperi unde nu exista geamuri sau grile de ventilare, incaperi unde exista aparat de functionare cu flacara deschisa – centrala/aragaz etc -) racordat la o electrovalva care se monteaza in punctul cel mai indepartat al instalatiei de gaze.

 • In cazul blocurilor cu instalatia de gaze la comun, in apartamentele care au contor separat de gaze iar coloana comuna traverseaza incinta, este necesara existenta acestui detector.

 • Racordul flexibil de la legatura de la aragaz si/sau centrala termica trebuie sa fie in termen de valabilitate (de regula valabilitatea este de 2 ani de la data montarii). In cazul in care termenul este depasit sau nu se poate face dovada valabilitatii termenului, racordul flexibil va trebui inlocuit pe loc.

 • Robinetii de inchidere de la centrala/aragaz/soba/cazan etc trebuie sa fie functionali. In conditiile in care acestia nu indeplinesc conditiile de functionare in siguranta este obligatorie inlocuirea acestora.

 • Pentru evacuarea infiltratiilor si scaparilor de gaze naturale care se pot acumula in casa scarilor cladirilor etajate, cu sau fara suprafete vitrate, se prevede la partea superioara a acestora, un orificiu cu diametrul de 150-200 mm.

In conditiile in care instalatia nu indeplineste conditiile de mai sus (conditii care sunt necesare pentru functionarea in siguranta) iar beneficiarul refuza remedierea defectiunilor, se va proceda la sistarea furnizarii a gazelor pe instalatie pana la remedierea situatiilor neconforme si inregistrarea documentelor de verificare/revizie la operatorul de sistem.
Indiferent de rezultatul final al verificarii/reviziei (admis sau respins), beneficiarul va achita contravaloarea serviciului prestat.

DE CE ESTE NECESARA VERIFICAREA SI REVIZIA INSTALATIILOR?

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze trebuie sa reprezinte o prioritate pentru dvs. intrucat din experienta acumulata s-au constatat foarte multe defectiuni sau neconformitati fata de reglementarile legale in domeniu (de exemplu existenta unui furtun de butelie sau a unui racord de apa in locul racordului flexibil omologat pentru instalatiile de gaze). Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor si/sau asupra vietilor omenesti.

Verificarea si revizia instalatiilor, conform prevederilor legislative, este o obligatie ce revine clientilor finali. Recomandam efectuarea acestor operatiuni la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata.

Verificarea instalatiilor de gaze naturale, conform prevederilor legislative, se efectueaza:
- la maxim 2 ani de zile;
- la solicitarea clientului final.

Revizia instalatiilor de gaze naturale, conform prevederilor legislative, se efectueaza:
- la maxim 10 ani de zile;
- dupa incetarea utilizarii instalatiei de gaze pentru o perioada de timp mai lunga de 6 luni;
- dupa orice eveniment care ar putea afecta instalatia de gaze;
- la solicitarea clientului final.

DESCRIERE VERIFICARI SI REVIZII INSTALATII GAZE

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze se executa pentru a constata gradul de uzura a instalatiilor de gaze, a aparatelor de consum si a pieselor conexe ce apartin de acestea, pentru a interveni la timp si a executa reparatiile necesare, astfel incat sa se evite eventualele accidente ce ar putea sa apara din cauza defectiunilor.

Incepand cu anul 2009, conform normativului de gaze NTPEE 2008, agentii economici autorizati ANRE, cum este si societatea noastra, pot efectua Verificarile Tehnice Periodice (VTP) ale instalatiilor de gaze naturale, obligatorii la fiecare 2 ani si Reviziile Tehnice Periodice (RTP) obligatorii la maxim 10 ani, atat pentru Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii.

Clientul are, de asemenea, obligatia de a asigura respectarea conditiilor tehnice de siguranta, prin:
- inlocuirea racordului flexibil, inainte de data de expirare, in conformitate cu prescriptiile producatorului;
- inlocuirea senzorului/detectorului de gaze inainte de expirarea duratei de utilizare, in conformitate cu prescriptiile producatorului.

In cazul nerealizarii operatiunilor obligatorii de verificare si revizie instalatie gaze naturale, in termenii specificati mai sus, se poate trece la sistarea furnizarii cu gaze ca o masura de siguranta.

PASI DE URMAT PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI/LOCATARI

 • 1  Se incheie un contract intre dvs. (Asociatia de Proprietari) si societatea noastra
 • 2  Programam de comun acord, o data pentru verificarea/revizia instalatiei de gaze
 • 3  Vom afisa un anunt cu data si ora la care se va face verificarea (de obicei, programarea se face dupa orele 17.00, astfel incat majoritatea locatarilor sa fie acasa)
 • 4  Una din echipele noastre se va deplasa la locatie in vederea efectuarii verificarii propriu-zise cu un aparat special de detectare a pierderilor de gaze, prin executarea operatiunilor specificate in normativul de gaze NTPEE/2008
 • 5  Se completeaza fisa de verificare si tabelul de constatare cu semnatura fiecarui proprietar/locatar
 • 6  Se anunta proprietarii apartamentelor si administratia in cazul constatarii unor defectiuni
 • 7  Se remediaza eventualele defectiuni constatate (contra cost)
 • 8  Se intocmeste documentatia de verificare/revizie
 • 9  Se depune documentatia necesara la Distrigaz Sud Retele si se ridica dupa inregistrare
 • 10  Incheierea procedeului prin inmanarea catre Asociatie a documentatiei de verificare/revizie instalatie gaze depuse la Distrigaz cu inregistrarea operatorului si plata serviciului prestat
 • 11  Plata serivciului se face la final, dupa ce Asociatia intra in posesia actelor de verificare/revizie instalatie gaze care vor purta inregistrarea facuta la Distrigaz Sud Retele, astfel incat fiecare beneficiar are siguranta ca operatiunea s-a realizat cu succes si complet
mai mult

In cazul persoanelor juridice si a institutiilor pasii care vor fi urmati sunt aceeasi ca si in cazul Asociatiilor de Proprietari, fiind diferit doar pretul care depinde de traseul instalatiei, de starea acesteia si de numarul de puncte de ardere din instalatie.

PASI DE URMAT PENTRU PERSOANE FIZICE

 • 1  Programare telefonica la 021.795.11.30 / 0724.66.00.62 sau pe e-mail la contact@energinstal.ro
 • 2  Efectuarea verificarii propriu-zise prin operatiunile specificate in normativul de gaze
 • 3  Se intocmeste documentatia pentru verificarea/revizia instalatiei de gaze
 • 4  Se depune documentatia necesara la Distrigaz Sud Retele si se ridica dupa inregistrare
 • 5  Incheierea procedeului prin transmiterea catre client a fisei de verificare inregistrate la Distrigaz Sud Retele (transmiterea se face de regula prin posta, cu confirmare de primire)
mai mult

Nota:  In cazul in care in urma verificarilor/reviziilor se constata pierderi de presiune sau scapari de gaze remedierea defectiunilor se va face contra cost.

 

Verificarile si reviziile instalatiilor de gaze naturale se realizeaza utilizand echipamente moderne de ultima generatie care pot detecta pana si cele mai mici scapari de gaze.

SFATURI UTILE

Pentru a avea siguranta bunei functionari a instalatiei de gaze va recomandam efectuarea in termen a verificarii si reviziei instalatiei de gaze naturale. Aceasta este o masura de siguranta pentru dvs.

Recomandam montarea sistemelor de preventie impotriva surgerilor de gaze. Aceste sisteme sunt formate dintr-un senzor care semnaleaza scaparile de gaze si o electrovalva care, la emiterea semnalului de catre senzor, sisteaza automat furnizarea gazelor pe instalatie. Astfel se reduce cu 100% riscul producerii unui eveniment neplacut iar familia si casa dvs. vor fi in siguranta. Acest sistem se pliaza si pentru cazul in care locuinta nu este utilizata pe o perioada mai lunga de timp.