De câteva ori în viață apare momentul în care ai nevoie să montezi și să instalezi un aragaz.
Fie că e vorba despre noua ta bucătărie din noua ta casă sau despre noua poziție pentru că așa ești mai aproape de dulapul cu cratițe sau chiuvetă, îți recomandăm aici câteva aspecte de care este bine să ții seama:
1. Primul și poate cel mai important pas este alegerea aragazului. Cum modele și mărci sunt din belșug pe piață, sfatul nostru este să alegeți întotdeauna un aragaz nou care să fie însoțit obligatoriu de certificate de garanție, calitate și conformitate. Încercați să apelați la furnizori cunoscuți, va fi și mai ușor să dați de ei ulterior în caz că apar anumite probleme cu produsul. Păstrați toată documentația în „bibliotecă” chiar și după terminarea perioadei de garanție.
2. Este bine să întrebați vânzătorul dacă aragazul are încorporat un regulator de presiune a gazelor, asta pentru a evita un alt drum la magazin pentru achiziționarea sa. Există însă și posibilitatea ca el să vă fie furnizat de cel care se va ocupa de montarea și instalarea aragazului, dar trebuie să solicitați acest lucru înainte echipei care se va ocupa de lucrare.
3. Verificați dacă pe instalația de gaze din apartament, la punctul de racordare al aragazului vechi, există un robinet de gaze funcțional (care închide și deschide gazul complet) și de asemenea, un racord flexibil de gaze omologat și în termen de funcționare (nu mai vechi de 2 ani). Dacă acestea nu există sau sunt vechi/defecte, ele vor fi montate sau înlocuite de echipa de lucru.
4. În momentul în care aveți o dată certă de livrare a aragazului, luați legătura cu o companie specializată, autorizată ANRE pentru programarea lucrării, astfel încât atunci când sosește aragazul nou, să nu stați cu el în bucătărie pe post de dulăpior. Lista cu firmele autorizate ANRE o puteți găsi aici sau puteți contacta direct Energoinstal la telefon 021.795.11.30 sau printr-un mesaj pe site-ul www.energoinstalgaze.ro.
5. Urmăriți întreaga operațiune de montare și instalare a aragazului și asigurați-vă că sunt parcurși toți pașii necesari:
6. Verificați cu atenție dacă primiți toate actele de mai jos și dacă acestea sunt conforme cu înțelegerea făcută în prealabil cu compania care a efectuat lucrarea: factură, chitanță, proces verbal de montare împreună cu garanția și certificatul de calitate și conformitate. Dacă aveți vreo nelămurire sau nemulțumire în legătură cu unul din acte, nu ezitați să aduceți aceste lucruri în atenția echipei. Totodată, puteți apela direct compania, dacă echipa nu poate rezolva doleanțele dumneavoastră pe loc.
Odată toți acești pași urmați, nu mai rămâne decât să dezlănțuiți Chef-ul din dumneavoastră și să puneți aragazul la treabă. Echipa Energoinstal vă urează spor la gătit!
Suntem o companie de instalatii de gaze cu sediul in Bucuresti, autorizata ANRE pentru proiectarea, executia, verificarea si revizia instalatiilor de gaze...
Conform NTPEE/2008, a Ordinului ANRE 179/2015 si a clarificarii ANRE din 13.10.2017, este obligatorie existenta detectoarelor de gaze in incaperile in care exista aparat consumator de gaze si tamplaria ferestrelor este de tip termopan.
La cladirile tip blocuri cu retea comuna de gaze (contorul de gaz la scara) NU SE PERMITE montarea echipamentelor tip detector de gaze si electrovalva MONTATA IN APARTAMENT PE TEAVA DE GAZE intrucat nu sunt acoperite eventualele pierderi de gaze de pe coloana verticala ce traverseaza apartamentele.
Pentru evitarea montarii unor echipamente nepermise (care duce la costuri mai mari prin necesitatea inlocuirii ulterioare a acestuia si posibilitatea sistarii furnizarii gazelor pe motiv de nerespectare a legislatiei in domeniu) va recomandam montarea echipamentelor tip detector gaze cu transmitere wireless in apartament si electrovalva comuna montata pe fiecare coloana sau la contorul general de gaze.