Cum faci economie la gaze in sezonul rece?

Cum faci economie la gaze in sezonul rece: Deoarece anotimpul rece a sosit, consideram utile cateva sfaturi pentru economie in aceasta iarna. Aceste sfaturi ar putea fi bine venite oricarei persoane care utilizeaza o centrală termica pe gaz. Iata la ce s-au gandit specialistii nostri.

Centrala termica de apartament

Dacă ești pe punctul de a achiziționa o centrală pe gaze, recomandarea noastră este să cumperi un model din clasa de energie A+ sau chiar și mai indicat din cșasa A++. Chiar dacă investiția inițială este mai mare, în timp se va simți diferența de costuri putând aduce o economie chiar și de 35%

Cum faci economie la gaze in sezonul rece? Cum faci economie la gaze in sezonul rece?

Setează centrala termică la un nivel minim de funcționare atunci când pleci de acasă chiar și la serviciu. În aceste condiții, în timp, se va simți o economie la factura de gaze.

Cum faci economie la gaze in sezonul rece? În camerele nefolosite poți seta temperatura la un nivel minim

În spațiile pe care nu le folosești este indicat să setezi temperatura la un nivel mai scăzut. Pentru a se face o temperatură constantă în toată locuința poți ține ușile deschise la camere. Astfel nu vor exista variații mari de temperatură.

Cum faci economie la gaze in sezonul rece? Verificarea instalației periodic

Din cauza utilizării îndelungate a centralei termice, se pot produce uzuri. Aceste uzuri pot cauza disfuncționalități provocând costuri suplimentare la utilizare. Așadar, verificarea corectă și periodică a stării de funcționare a centralei termice nu este doar o obligativitate impusă de legea în vigoare dar și un mod bun de a ne asigura că nu înregistrăm costuri suplimentare pe timp de iarnă.

Sperăm că aceste sfaturi sconomie iarna vă sunt de folos. Energoinstal este o companie autorizata ISCIR si poate efectua verificarea tehnica periodica (VTP) a centralei termice.