Ce faci daca simti miros de gaz?

Ce faci daca simti miros de gaz ? Aceasta intrebare ne-o adresam cu totii, fie ca locuim la casa sau la apartament. Ca masura de siguranta este adaugat un miros de sulf gazelor naturale pentru a ajuta la identificarea scurgerilor de gaze.

 

Ce faci daca simti miros de gaz

In orice caz, raspunsul la intrebarea ce faci daca simti miros de gaz ? este simplu: specialistii recomanda ca prima masura, in cazul in care mirosul persista, sa fie apelat unul dintre numerele DistriGaz Sud Retele:

energo instal 021.9281 (Numar cu tarif normal in reteaua Romtelecom)

energo instal 0800 877778 (Numar gratuit in principalele retele de telefonie fixa si mobila)

Numerele de telefon de urgenta se regasesc si pe facturile fiecaruia pentru plata gazului.

Sigur ca pana la venirea echipelor de siguranta specializati in prevenirea accidentelor cauzate de gaz, se impun cateva masuri de siguranta, ce pot fi adoptate de fiecare locuitor.

 

Ce faci daca simti miros de gaz si esti in asteptarea echipelor specializate?

energo instal Aerisirea imediata a locuintei prin deschiderea geamurilor si usilor apartamentului/casei;

energo instal Evitarea utilizarii oricarui aparat electronic: televizor, cuptor cu microunde etc.

energo instal Evitarea curentului electric de orice fel inclusiv a iluminarii locuintei;

energo instal Nu verifici cu ajutorul focului problema mirosului de gaz;

energo instal Evitarea utilizarii telefoanelor mobile deoarece bateriile acestora pot provoca scurt circuite. Daca este necesar sa folosesti telefonul este indicat sa o faci din afara locuintei.

In orice caz, fiecare dintre noi, trebuie sa stie ca detine o mare responsabilitate in privinta semnalarii situatiilor in care se simte miros de gaz

 

Ce faci daca simti miros de gaz in afara locuintei tale?

Este de asemenea foarte imporant ca autoritatile competente sa fie anuntate cat mai rapid. Gazul puternic poate crea situatii deosebit de periculoase, iar daca puterea de a evita o astfel de situatie se afla in mainile Dvs. de ce sa nu o faceti?!

 

Toti avem cunostinte inca din copilarie despre ce trebuie sa faci daca simti miros de gaz, insa cele mai multe accidente se intampla din cauza panicii. Asadar, este deosebit de important ca in momentul in care constientizati o oarecare problema cu scurgerile de gaz in locuinta Dvs., sa va pastrati calmul si sa parcurgeti pasii specificati anterior.