Cand se face revizia la gaze?

Deoarece ni se intampla adesea sa auzim din partea clientilor nostri intrebarea “Cand se face revizia la gaze?”, am decis sa scriem cateva notiuni legate de acest subiect in prezentul articol.

Este deosebit de important sa va informam in primul rand ca legile din Romania impun ca revizia instalatiilor de gaze sa fie in responsabilitatea clientilor. Prin urmare este datoria fiecarui cetatean sa se preocupe de monitorizarea procesului de revizie la gaze.

 

Cand se face revizia la gaze ?

Revizia instalatiilor de gaze se realizeaza, in mod normal, la un interval destul de extins de maxim 10 ani. Insa, trebuie sa cunoasteti si urmatoarele situatii particulare care ofera, de asemenea, raspuns la intrebarea “Cand se face revizia la gaze?

cand se face revizia la gaze Prima situatie particulara cand se face revizia la gaze este in cazul in care instalatiile nu au fost utilizate pe o perioada mai lunga de 6 luni.

cand se face revizia la gaze A doua situatie particulara cand se face revizia la gaze este ca urmare a oricarui eveniment/accident care poate afecta intr-un mod sau altul instalatia de gaze.

De retinut ca revizia la gaze nu necesita un efort foarte mare iar perioada in care se poate face este destul de extinsa, 10 ani. Este recomandat insa, mai ales in cazul unor instalatii indoielnice sau imbatranite, ca revizia sa fie facuta la mai putin de 10 ani pentru a asiguranta siguranta in exploatare a instalatiei de utilizare.

 

De asemenea, in cautarea raspunsului la intrebarea “Cand se face revizia la gaze?” trebuie sa luam in considerare si cele doua situatii particulare enumerate mai sus, care solicita o perioada mult mai scurt pentru efectuarea reviziei (6 luni in cazul in care instalatiile nu au mai fost folosite sau ori de cate ori este necesar sau cand se constata un accident care poate afecta instalatia).

Conform Distrigaz Sud Retele responsabilitatea intretinerii, exploatarii si repararii instalatiei de utilizare revine numai Dvs.