Verificari si revizii gaze

Peste 10 ani de experienta oferite persoanelor juridice si asociatilor de proprietari

Varianta 1

Verificare/revizie tehnica
Pentru RELUARE FURNIZARE GAZE

 

59 lei/apart – revizie + reluare furnizare gaze in regim de urgenta

39 lei/apart – verificare/revizie simpla

Suna la 021.795.11.30 si beneficiaza de reducerile lunii Aprilie!

Include:

 1. Afisare anunt informare locatari pt programare
 2. Efectuare verificare/revizie instalatie de gaze in apartamentele debransate/dopate care sunt traversate de coloana comuna (daca pe scara sunt mai putin de 10 apart. in aceasta situatie, verificarea/revizia la instalatia comuna se va face gratuit. Daca sunt peste 10 apart., se va aplica un cost redus cu 50% fata de costul normal.)
 3. Efectuare verificare/revizie instalatie de gaze din apartamentele racordate la reteaua comuna
 4. Efectuare verificare functionalitate aparate consum (aragaz)
 5. Efectuare verificare functionalitate detectoare gaz metan
 6. Efectuare verificare conformitate cu proiectul tehnic al instalatiei
 7. Intocmire documentatie de verificare/revizie
 8. Inregistrare documentatie de verificare/revizie la Operatorul Sistemului de Distributie (OSD)
 9. Transmitere catre client a unui exemplar din documentatia de verificare/revizie, inregistrata la OSD
 10. Transmitere catre client a unui exemplar din tabelul de lucrari intocmit in teren, cu semnaturile locatarilor (pentru confirmarea operatiunilor efectuate de echipele tehnice)

Plata: Integrala, in 5 zile lucratoare de la transmiterea documentatiei de verificare/revizie catre client.

Varianta 2

Verificare/revizie tehnica
Interventie NON STOP
Deplasare URGENTA max 4 ore
Reluare furnizare gaze

Pret special: 7,99 lei / detector / luna (redus de la 9.99 lei) + 799 lei Modul alertare urgenta (se achita o singura data) (redus de la 1.199 lei)

Include:

 1. Reducere cost modul alertare urgenta la 799 lei
 2. Contract de interventie rapida pentru 24 de luni
 3. Reluare Urgenta a furnizarii cu gaze, in maxim 4 ore de la declansarea detectorului de gaz metan
 4. Interventie Non Stop (inclusiv Sambata, Duminica si de Sarbatorile legale – Craciun, Revelion etc)
 5. Afisare anunt informare locatari pt programare
 6. Efectuare verificare/revizie instalatie de gaze in apartamentele debransate/dopate care sunt traversate de coloana comuna
 7. Efectuare verificare/revizie instalatie de gaze din apartamentele racordate la reteaua comuna
 8. Efectuare verificare functionalitate aparate consum (aragaz)
 9. Efectuare verificare functionalitate detectoare gaz metan
 10. Efectuare verificare conformitate cu proiectul tehnic al instalatiei
 11. Intocmire documentatie de verificare /revizie
 12. Inregistrare documentatie de verificare/revizie la Operatorul Sistemului de Distributie (OSD)
 13. Transmitere catre client a unui exemplar din documentatia de verificare/revizie, inregistrata la OSD
 14. Transmitere catre client a unui exemplar din tabelul de lucrari intocmit in teren, cu semnaturile locatarilor (pentru confirmarea operatiunilor efectuate de echipele tehnice)

Plata: In rate egale, fara dobanda sau comisioane

Contactati-ne!

 

Dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, procedura de reluare a furnizarii de gaz metan este greoaie, indelungata si presupune eforturi destul de mari. Toate etapele pot dura pana la 4-5 zile, timp in care utilizatorii instalatiei de gaze nu vor putea beneficia de aceasta utilitate.

Puteti evita toate acestea optand pentru Serviciul de Interventie Urgenta de catre Energoinstal. Pe scurt, aflam instantaneu cand s-a sistat furnizarea cu gaze, intervenim in maxim 4 ore si, daca reparatia este usoara, in maxim 4-5 ore se reia furnizarea alimentarii cu gaze. Pe langa asta, serviciul de verificare/revizie a instalatiei de gaze este gratuit.

In urma unei sistari a furnizarii gazelor ca urmare a unui incident tehnic (defectiune, miros de gaze, etc), este important de stiut care sunt pasii ce trebuie urmati pentru reluarea furnizarii cu gaze. Sunt necesare a fi indeplinite anumite proceduri care sunt stabilite prin legislatie si reguli ale distribuitorului de gaze (OSD) iar rolul acestor masuri este siguranta fiecaruia dintre noi.

Asadar, va prezentam pasii si termenele estimate pentru indeplinirea procedurilor legale de reluare a furnizarii cu gaze:

 1. Contactarea unei societati autorizate ANRE in vederea efectuarii evaluarii si reparatiei defectiunii produse. Aceasta etapa poate dura pana la 1-2 zile, in functie de rapiditatea societatii contractate si in functie de complexitatea reparatiei.  ** In baza contractului pentru Serviciul de Interventie Urgenta, Energoinstal poate interveni rapid, evalueaza necesarul de materiale si manopera si executa reparatia in cel mai scurt timp posibil. De regula, reparatia nu dureaza mai mult de 3-5 ore.
 2. Societatea aleasa de beneficiar va efectua reparatia. Acest pas depinde de complexitatea defectiunii si poate dura intre 1 ora si cateva zile.
 3. Ulterior este necesara efectuarea reviziei tehnice a instalatiei de gaze, conform legislatiei in vigoare. Pasul acesta poate dura intre 1-2 zile, in functie de starea instalatiei de gaze si de accesul oferit in imobil, la instalatia de gaze. ** Energoinstal garanteaza executia reviziei in cel mai scurt timp, cu conditia sa se asigure accesul la instalatia de gaze (de ex locatarii sa permita accesul in apartamente).
 4. Daca rezultatul reviziei este de tip ADMIS (adica sunt indeplinite toate conditiile legale de functionare in siguranta a instalatiei de gaze, inclusiv existenta detectoarelor de gaz metan), se intocmesc documentele tehnice de revizie. Aceasta etapa poate dura cateva ore. *Energoinstal indeplineste aceasta sarcina in maxim 1 ora de la efectuarea reviziei tehnice in baza contractului de Serviciu de Interventie Urgenta.
 5. Documentele de revizie se depun la operatorul de distributie zonal (OSD) si sunt inregistrate de acesta, urmand ca beneficiarul sa ia legatura cu OSD in vederea programarii la reluare a furnizarii cu gaz metan. Reluarea furnizarii cu gaz metan de poate face NUMAI DE CATRE PERSONALUL OSD, in prezenta unui reprezentant al societatii prestatoare. ESTE INTERZISA reluarea furnizarii cu gaz metan de catre alte persoane in afara de reprezentantii OSD. De regula, programul OSD pentru reluarea furnizarii cu gaze este luni-vineri 08.00 – 16.00, in zilele lucratoare. Astfel, daca documentatia nu se depune la OSD in timp util, reluarea furnizarii cu gaze poate dura pana la 2-3 zile, timp in care utilizatorii instalatiei nu pot folosi gazul metan.
 6. Reprezentantul OSD se deplaseaza in teren si efectuarea reluarea furnizarii cu gaze.

Asadar, pentru scurtarea timpului alocat procedurilor de reluare a furnizarii cu gaze a disconfortului cauzat de lipsa gazului metan (lipsa incalzire si apa calda), Energoinstal vine in intampinarea Dvs ofertindu-va Serviciul de Interventie Urgenta. Pentru detalii suplimentare, nu ezitatii sa ne contactati!

SERVICII ADITIONALE
*daca se executa in acelasi timp cu verificarea/revizia
Inlocuire/Montare robinet omologat gaz 1/2″ 79 lei
Inlocuire/Montare racord flexibil omologat gaz 1/2″ 99 lei

 • Notificarea emisă de furnizorul de gaze

 • Proiectul tehnic al instalatiei de gaze

 • Verificarea ISCIR a centralei termice – daca este cazul.

 •  Existenta detectoarelor de gaz metan in orice incapere sau spatiu traversat de instalatia de gaze si unde exista risc de accidente din cauza pierderilor de gaze (de ex: bucatarii cu tamplaria geamului de termopan, holuri/camere fara geam, casa scarii etc), care sa fie racordate la o electrovalva de inchidere automata a furnizarii cu gaz metan in caz de avarie. Electrovalva se monteaza in exteriorul cladirii, in punctul cel mai indepartat al instalatiei de gaze.

Caz particular: In cazul blocurilor cu instalatia de gaze la comun, in apartamentele care au contor separat de gaze iar coloana comuna traverseaza incinta, este necesara existenta acestui detector.

 • Sa nu existe modificari ale instalatiei de gaze fata de proiectul initial (de ex. consumator de gaze in plus, modificari de trasee etc).
 • Sa nu existe pierderi de gaze pe traseul instalatiei de gaze, impreuna cu toate elementele aferente (aparate de utilizare, robineti de inchidere, racord flexibil etc)

In conditiile in care instalatia nu indeplineste conditiile de mai sus (necesare pentru functionarea in siguranta) iar beneficiarul refuza remedierea defectiunilor, se va proceda la sistarea furnizarii a gazelor pe instalatie pana la remedierea situatiilor neconforme si inregistrarea documentelor de verificare/revizie la operatorul de sistem.

Indiferent de rezultatul final al verificarii/reviziei (admis sau respins), se va achita contravaloarea serviciului prestat.

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze trebuie sa reprezinte o prioritate pentru dvs. intrucat din experienta acumulata s-au constatat foarte multe defectiuni sau neconformitati fata de reglementarile legale in domeniu (de exemplu existenta unui furtun de butelie sau a unui racord de apa in locul racordului flexibil omologat pentru instalatiile de gaze). Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor si/sau asupra vietilor omenesti.

Verificarea si revizia instalatiilor, conform prevederilor legislative, este o obligatie ce revine clientilor finali. Recomandam efectuarea acestor operatiuni la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata.

Verificarea instalatiilor de gaze naturale, conform prevederilor legislative, se efectueaza:
– la maxim 2 ani de zile;
– la solicitarea clientului final.

Revizia instalatiilor de gaze naturale, conform prevederilor legislative, se efectueaza:
– la maxim 10 ani de zile;
– dupa incetarea utilizarii instalatiei de gaze pentru o perioada de timp mai lunga de 6 luni;
– dupa orice eveniment care ar putea afecta instalatia de gaze;
– la solicitarea clientului final.

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze se executa pentru a constata gradul de uzura a instalatiilor de gaze, a aparatelor de consum si a pieselor conexe ce apartin de acestea, pentru a interveni la timp si a executa reparatiile necesare, astfel incat sa se evite eventualele accidente ce ar putea sa apara din cauza defectiunilor.

Incepand cu anul 2009, conform normativului de gaze NTPEE 2008, agentii economici autorizati ANRE, cum este si societatea noastra, pot efectua Verificarile Tehnice Periodice (VTP) ale instalatiilor de gaze naturale, obligatorii la fiecare 2 ani si Reviziile Tehnice Periodice (RTP) obligatorii la maxim 10 ani, atat pentru Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii.

Clientul are, de asemenea, obligatia de a asigura respectarea conditiilor tehnice de siguranta, prin:
– inlocuirea racordului flexibil, inainte de data de expirare, in conformitate cu prescriptiile producatorului;
– inlocuirea senzorului/detectorului de gaze inainte de expirarea duratei de utilizare, in conformitate cu prescriptiile producatorului.

In cazul nerealizarii operatiunilor obligatorii de verificare si revizie instalatie gaze naturale, in termenii specificati mai sus, se poate trece la sistarea furnizarii cu gaze ca o masura de siguranta.

 • Incheierea contractului de lucrari.
 • Programarea de comun acord a datei si intervalului orar de executie a verificarii/reviziei instalatiei de gaze
 • Afisarea de catre noi a unui anunt cu data si intervalul orar de lucru (de regula programarea se face dupa orele 17.00, astfel incat majoritatea locatarilor sa fie acasa). Acest anunt se afiseaza cu cateva zile inainte de programare
 • Deplasarea echipelor noastre in teren si efectuarea verificarii propriu-zise cu un aparat special de detectare a pierderilor de gaze, prin executarea operatiunilor specificate in normativul de gaze NTPEE/2008, Ordinul ANRE 179/2015 si Ordinul ANRE 89/2018
 • Completarea documentelor tehnice si a tabelului de constatare cu semnatura fiecarui proprietar/locatar prezent la momentul efectuarii operatiunilor
 • Informarea locatarilor si a persoanelor din administratie in cazul constatarii unor defectiuni sau nereguli
 • Remedierea eventualelor neconformitati (contra cost fata de pretul de verificare/revizie)
 • Intocmirea documentatiei de verificare/revizie
 • Depunerea si inregistrarea documentatiei necesara la Distrigaz Sud Retele
 • Predarea catre Asociatie a documentatiei de verificare/revizie a instalatiei gaze depuse la Distrigaz Sud Retele cu inregistrarea operatorului
 • Plata serivciului se face la final, dupa ce Asociatia intra in posesia actelor de verificare/revizie care vor purta inregistrarea facuta la Distrigaz Sud Retele, astfel incat fiecare beneficiar are siguranta ca operatiunea s-a realizat cu succes si complet

Pentru preîntâmpinarea accidentelor cu pierderi de vieţi umane şi distrugeri de bunuri materiale, ce s-ar putea produce din cauza folosirii incorecte a instalaţiilor de gaze naturale, se vor respecta cu stricteţe următoarele instrucţiuni:

 1. Înainte de aprinderea focului se fac următoarele operaţiuni:

– ventilarea permanentă a încăperilor în care funcţionează aparate consumatoare de combustibili gazoşi;

– controlul tirajului coşului de evacuare a gazelor de ardere pentru aparatele consumatoare de combustibili gazoşi racordate la acesta; în cazul în care se constată lipsa tirajului, nu se aprinde focul decât după efectuarea lucrărilor care să asigure tirajul (curăţarea coşului, curăţarea sobei, repararea aparatelor de evacuare mecanică etc.);

– controlul robinetului de manevră al aparatului consumator de combustibili gazoşi; dacă robinetul este deschis, acesta se închide şi se ventilează încăperea respectivă, precum şi cele învecinate prin deschiderea uşilor şi ferestrelor, aprinderea focului făcându-se numai după aerisirea completă;

– asigurarea accesului aerului de ardere în focarul aparatului consumator de combustibili gazoşi (prin: deschiderea uşiţelor cenuşarului la sobe, deschiderea fantelor pentru accesul aerului în focar, pornirea ventilatorului etc.);

– verificarea funcţionării aparaturii de automatizare, după caz;

– ventilarea focarelor de la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.

 1. La aprinderea focului în aparate consumatoare de combustibili gazoşi neautomatizate şi arzătoare se fac următoarele operaţiuni:

– aerisirea focarului, minimum 5 minute înainte de aprinderea focului;

– apropierea aprinzătorului de arzător;

– deschiderea lentă a robinetului de manevră şi aprinderea focului, concomitent cu supravegherea stabilităţii flăcării.

Aprinderea se face numai cu un aprinzător special construit în acest scop, fiind interzisă aprinderea directă cu chibrituri, hârtie etc.

Aprinderea focului Ia aparatele consumatoare de combustibili gazoşi automatizate se face conform instrucţiunilor producătorului.

 1. Stingerea focului

Stingerea focului la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi racordate prin racord flexibil se face prin închiderea robinetului de siguranţă, existent înaintea racordului flexibil; după stingerea flăcării se închide şi robinetul de manevră.

 1. Indicaţii speciale

La utilizarea gazelor naturale sunt interzise:

– aprinderea focului dacă se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale;

– lăsarea focului nesupravegheat, la aparatele neautomatizate;

– obturarea coşului de fum al aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi;

– modificarea instalaţiilor de gaze fără aprobări legale şi prin persoane neautorizate;

– dormitul în încăperi cu focul aprins;

– dormitul în încăperi cu aparate consumatoare de combustibili gazoşi nelegate la coş de fum (reşou, aragaz etc.).

Dacă se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale, se iau imediat următoarele măsuri:

– se sting toate focurile;

– se deschid toate uşile şi ferestrele;

– nu se aprinde nicio sursă de foc;

– nu se manevrează aparate electrice;

– nu se doarme în astfel de încăperi;

– se anunţă imediat operatorul licenţiat de distribuţie la telefoanele: 021.9281

Nu uitaţi!

Verificarea cu flacără a instalaţiilor de gaze naturale prezintă pericol de explozie şi incendiu.

Dormitul în încăperi cu focul aprins sau în încăperi cu aparate consumatoare de combustibili gazoşi nelegate la coşul de fum prezintă pericol de moarte.

Cum ne gasiti

Cu peste 10 ani de experienta si focus pe satisfactia clientului, te poti baza pe noi pentru urmatorul tau proiect. Asigutam servicii pentru asociatii de proprietari, persoane fizice si juridice.

Trimite mesaj

Va multumim! Va vom contacta in cel mult 24 de ore.

Telefon

021.795.11.30

Adresa

Str. Drumul Valea Cricovului nr. 85, Sector 6, Bucuresti Romania

Social media