Peste 10 ani de experienta oferite persoanelor juridice si asociatilor de proprietari
Ofertele noastre sunt croite după nevoile și specificul afacerii tale, în functie de lungimea instalatiei, numarul de puncte de ardere și/sau puterea centralei termice.
Notificarea emisă de furnizorul de gaze
Proiectul tehnic al instalatiei de gaze
Verificarea ISCIR a centralei termice – daca este cazul.
Caz particular: In cazul blocurilor cu instalatia de gaze la comun, in apartamentele care au contor separat de gaze iar coloana comuna traverseaza incinta, este necesara existenta acestui detector.
In conditiile in care instalatia nu indeplineste conditiile de mai sus (necesare pentru functionarea in siguranta) iar beneficiarul refuza remedierea defectiunilor, se va proceda la sistarea furnizarii a gazelor pe instalatie pana la remedierea situatiilor neconforme si inregistrarea documentelor de verificare/revizie la operatorul de sistem.
Indiferent de rezultatul final al verificarii/reviziei (admis sau respins), se va achita contravaloarea serviciului prestat.
Verificarea si revizia instalatiilor de gaze trebuie sa reprezinte o prioritate pentru dvs. intrucat din experienta acumulata s-au constatat foarte multe defectiuni sau neconformitati fata de reglementarile legale in domeniu (de exemplu existenta unui furtun de butelie sau a unui racord de apa in locul racordului flexibil omologat pentru instalatiile de gaze). Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor si/sau asupra vietilor omenesti.
Verificarea si revizia instalatiilor, conform prevederilor legislative, este o obligatie ce revine clientilor finali. Recomandam efectuarea acestor operatiuni la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata.
Verificarea instalatiilor de gaze naturale, conform prevederilor legislative, se efectueaza: – la maxim 2 ani de zile; – la solicitarea clientului final.
Revizia instalatiilor de gaze naturale, conform prevederilor legislative, se efectueaza: – la maxim 10 ani de zile; – dupa incetarea utilizarii instalatiei de gaze pentru o perioada de timp mai lunga de 6 luni; – dupa orice eveniment care ar putea afecta instalatia de gaze; – la solicitarea clientului final.
Verificarea si revizia instalatiilor de gaze se executa pentru a constata gradul de uzura a instalatiilor de gaze, a aparatelor de consum si a pieselor conexe ce apartin de acestea, pentru a interveni la timp si a executa reparatiile necesare, astfel incat sa se evite eventualele accidente ce ar putea sa apara din cauza defectiunilor.
Incepand cu anul 2009, conform normativului de gaze NTPEE 2008, agentii economici autorizati ANRE, cum este si societatea noastra, pot efectua Verificarile Tehnice Periodice (VTP) ale instalatiilor de gaze naturale, obligatorii la fiecare 2 ani si Reviziile Tehnice Periodice (RTP) obligatorii la maxim 10 ani, atat pentru Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii.
Clientul are, de asemenea, obligatia de a asigura respectarea conditiilor tehnice de siguranta, prin: – inlocuirea racordului flexibil, inainte de data de expirare, in conformitate cu prescriptiile producatorului; – inlocuirea senzorului/detectorului de gaze inainte de expirarea duratei de utilizare, in conformitate cu prescriptiile producatorului.
In cazul nerealizarii operatiunilor obligatorii de verificare si revizie instalatie gaze naturale, in termenii specificati mai sus, se poate trece la sistarea furnizarii cu gaze ca o masura de siguranta.
Nota: In cazul in care in urma verificarilor/reviziilor se constata defectiuni sau nereguli fara de normele in vigoare, remedierea acestora se va face la un cost suplimentar fata de pretul operatiunii si, bineinteles, numai dupa acceptarea sumei de catre beneficiar.
Pentru preîntâmpinarea accidentelor cu pierderi de vieţi umane şi distrugeri de bunuri materiale, ce s-ar putea produce din cauza folosirii incorecte a instalaţiilor de gaze naturale, se vor respecta cu stricteţe următoarele instrucţiuni:
– ventilarea permanentă a încăperilor în care funcţionează aparate consumatoare de combustibili gazoşi;
– controlul tirajului coşului de evacuare a gazelor de ardere pentru aparatele consumatoare de combustibili gazoşi racordate la acesta; în cazul în care se constată lipsa tirajului, nu se aprinde focul decât după efectuarea lucrărilor care să asigure tirajul (curăţarea coşului, curăţarea sobei, repararea aparatelor de evacuare mecanică etc.);
– controlul robinetului de manevră al aparatului consumator de combustibili gazoşi; dacă robinetul este deschis, acesta se închide şi se ventilează încăperea respectivă, precum şi cele învecinate prin deschiderea uşilor şi ferestrelor, aprinderea focului făcându-se numai după aerisirea completă;
– asigurarea accesului aerului de ardere în focarul aparatului consumator de combustibili gazoşi (prin: deschiderea uşiţelor cenuşarului la sobe, deschiderea fantelor pentru accesul aerului în focar, pornirea ventilatorului etc.);
– verificarea funcţionării aparaturii de automatizare, după caz;
– ventilarea focarelor de la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.
– aerisirea focarului, minimum 5 minute înainte de aprinderea focului;
– apropierea aprinzătorului de arzător;
– deschiderea lentă a robinetului de manevră şi aprinderea focului, concomitent cu supravegherea stabilităţii flăcării.
Aprinderea se face numai cu un aprinzător special construit în acest scop, fiind interzisă aprinderea directă cu chibrituri, hârtie etc.
Aprinderea focului Ia aparatele consumatoare de combustibili gazoşi automatizate se face conform instrucţiunilor producătorului.
Stingerea focului la aparatele consumatoare de combustibili gazoşi racordate prin racord flexibil se face prin închiderea robinetului de siguranţă, existent înaintea racordului flexibil; după stingerea flăcării se închide şi robinetul de manevră.
La utilizarea gazelor naturale sunt interzise:
– aprinderea focului dacă se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale;
– lăsarea focului nesupravegheat, la aparatele neautomatizate;
– obturarea coşului de fum al aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi;
– modificarea instalaţiilor de gaze fără aprobări legale şi prin persoane neautorizate;
– dormitul în încăperi cu focul aprins;
– dormitul în încăperi cu aparate consumatoare de combustibili gazoşi nelegate la coş de fum (reşou, aragaz etc.).
Dacă se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale, se iau imediat următoarele măsuri:
– se sting toate focurile;
– se deschid toate uşile şi ferestrele;
– nu se aprinde nicio sursă de foc;
– nu se manevrează aparate electrice;
– nu se doarme în astfel de încăperi;
– se anunţă imediat operatorul licenţiat de distribuţie la telefoanele: 021.9281
Nu uitaţi!
Verificarea cu flacără a instalaţiilor de gaze naturale prezintă pericol de explozie şi incendiu.
Dormitul în încăperi cu focul aprins sau în încăperi cu aparate consumatoare de combustibili gazoşi nelegate la coşul de fum prezintă pericol de moarte.
Cu peste 10 ani de experienta si focus pe satisfactia clientului, te poti baza pe noi pentru urmatorul tau proiect. Asigutam servicii pentru asociatii de proprietari, persoane fizice si juridice.
Va multumim! Va vom contacta in cel mult 24 de ore.
021.795.11.30
Str Luica Nr 4C sector 4, Bucuresti, Romania