5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice: In cazul in care detii o centrala termica pe gaze, este bine sa cunoscti cateva recomandari pentru utilizarea acesteia. Principalul beneficiu al unei utilizari corecte si eficiente este obtinerea unor costuri mai mici la factura de gaze.

 

Printre cele mai importante recomandari de utilizare a centralei pe gaze, in orice sezon, amintim:

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice Redu temperatura apei – Pentru a evita consumul inutil de gaze este indicat sa setezi o temperatura pentru apa la un nivel de 45-50°C. daca temperatura apei ar fi setata la un nivel foarte ridicat (ex. 80-85°C) aceasta ar trebui sa fie combinata cu cea rece pentru a putea fi utilizata. Astfel ar exista consum inutil de gaz pentru incalzirea apei la o temperatura prea mare ce ulterior ar trebui scazuta pentru a putea fi utilizata.

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice Inchiderea centralei – Cand parasesti locuinta chiar si pentru o zi (ex. Deplasarea la serviciu) ideal ar fi sa inchizi centrala. Daca afara sunt temperaturi placuta si nu este necesara incalzirea locuintei si, de asemenea, nimeni nu utilizeaza apa calda, poti inchide centrala cand pleci. Vei constata astfel ca vei obtine reduceri semnificative la consum.

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice Foloseste un termostat – Este recomandat sa instalezi un termostat pentru a putea seta cu exactitate temperatura ideala. Spre exemplu poti utiliza doua nivele de temperatura 20-22°C in timpul zilei si 18-20°C pe timpul noptii.

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice Nu trebuie sa incalzesti toate camerele – In anotimpul cald nu este necesar sa incalzesti toate camerele din locuinta ta. Pentru a avea un ambient placut in toata casa poti tine usile camerelor deschise.

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice Economiseste cu o centrala din clasa A+ – Chiar daca sunt mai costisitoare la achizitionare, centralele din clasa A+ se pot dovedi foarte eficiente pe parcursul utilizarii. Acestea pot duce la o economie de gaz de pana la 35%. Asadar merita investitia.

5 sfaturi utile pentru folosirea centralei termice Inchide centrala cand aerisesti locuinta – In momentul in care decizi sa aerisesti intreaga locuinta cel mai indicat este sa inchizi centrala pentru a eficientiza costurile.

 

Verificare Tehnica Periodica Pentru Centrale Termice

Un punct importanta pentru reducerea pierderilor inutile este si verificarea periodica a functionatii centralei. Energoinstal Premium SRL este o firma autorizata ISCIR ce poate efectua verificarea tehnica periodica (VTP) a centralei termice. Va puteti face o programare pentru verificare la unul din numerele de telefon:

  • 021.795.11.30